Община Дулово с обществена пералня, финансирана по европейски проект

Шенер В./ Община Дулово

Одобрен е проект „Социално включване на уязвими групи в СНЦ „Драгостин“, гр.Дулово, Това съобщават от сдружението.

Проектът е финансиран от Министерството на труда и социалната политика, Европейския социален фонд на Европейския съюз, Процедура „Социални предприятия за лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения“ и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 112 389 лева, а проектът ще се осъществява в рамките на 14 месеца.

Основната му цел е да осигури подкрепа за социално включване на уязвими групи и условия за тяхната професионална интеграция. Това включва създаването на 7 нови качествени и устойчиви работни места за хора в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица.

За тази цел ще бъде изградена и оборудвана обществена пералня в Дулово, която ще обслужва района. По време на проекта ще се осъществи психологическо подпомагане на представители на целевата група и ще бъде използван основно модел на психологическо консултиране, който може да се разглежда като форма на краткосрочна психологическа терапия.

След приключване на проекта уязвимите лица, взели участие в изпълнението му, ще получат възможност за постоянна трудова заетост в СНЦ „Драгостин“.

СНЦ „Драгостин“ е неправителствена организация, която е регистрирана като социално предприятие и развива активно социална дейност в региона и страната, като подпомага лица в неравностойно положение, реализира мотивационни обучения и подкрепя и дава възможности за развитие на уязвими групи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе