Автомобилната компания Nissan изтегля колите си от повечето държави в Европа

Японският производител Nissan Motor се готви за сериозно намаляване на присъствието си в Европа, като ще възложи продажбите и обслужването на своите автомобили на партньора си Renault, съобщава агенция Reuters, като се позовава на ежедневника вестник Yomiuri.

Това е част от новата глобалната стратегия на марката, която е пълна противоположност на плана на бившия изпълнителен директор Карлос Гон, предвиждащ разширяване на гамата и превземане на нови пазари. Сега Nissan се готви да намали дейността си в 30 държави от Европа, като освен това компанията ще затвори завода си в Авила (Испания) и ще го превърна в склад.

Според някои информации, компанията ще запази представителствата си в Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, както и в Скандинавските държави. В останалите държави дейността на Nissan ще бъде поета от Renault. Експерти твърдят, че японският производител се подготвя за пълно изтегляне от Европа, за да може да насочи дейността си към Китай, САЩ и Япония.

Очакванията са, че Nissan ще завърши 2020 година с рекордна оперативна загуба в историята си, като тя ще достигне 3,25 млрд. долара до 31 март, когато приключва финансовата година. За да ограничи щетите, компанията се готви да намали производството и да съкрати моделната си гама с около 20%.

Източник: automedia.investor

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе