Ивайло Спасов е новият MasterChef на България

MasterChef България има своя нов победител. На 6 декември вечерта, след оспорвана и много равностойна битка, Chef Силвена Роу, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев определиха за носител на титлата MasterChef на България и наградата от 100 000 лв. 38 годишния Ивайло Спасов. На второ място остана Виолина, която получи наградата на MasterCard – в рамките на цял месец тя ще бъде Chef готвач и ще има свой напълно оборудван Pop-Up ресторант в София, където ще може да разгърне своя талант професионално. На трето място остана Митко, който заслужено си спечели титлата „алхимикът“ в MasterChef.

Решителният сблъсък и най-трудното решение за журито бе при десертите, които бяха толкова сложни и многокомпонентни, че битката продължи до последния миг. И двамата участници направиха малки грешки, а и през цялото време се движеха почти с равни темпове и успехи. В крайна сметка журито отсъди в полза на Ивайло.

„Да държа тази награда в ръцете си е плод на супер много жертви, които съм направил, изключителни усилия, които съм положил. И най-важното според мен за всеки човек да опита да си наруши комфорта си, да излезе от него, да се почувства жив. Защото апатията убива, а аз преди това бях малко класически пример за апатичен човек. Е, вече не съм, вече съм MasterChef на България!“ – това бяха първите думи на победителя в 6 сезон на най-горещото кулинарно шоу у нас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе