Дунавският парк в Силистра с нова придобивка

Ново ЕКО място за отдих създаде екипът на СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра”. Ще го намерите в красивия Дунавски парк, в близост до вековния дъб, с поглед към южната крепостна стена на архитектурния резерват “Дуросторум-Дръстър-Силистра” и към голямата синя река. Там вече е монтирана нова паркова мебел – комплект от два шезлонга и красива дървена кашпа с храсти по идея и дизайн на Сдружението.

По-наблюдателните и съвестни граждани веднага ще забележат и една от 10-те нови ЕКО табели с позитивни послания, любезно предоставени от Място България.

Инициативата за създаване на подобни еко кътчета е под мотото “Да разКРАСИМ Силистра!” и обхвана различни места в града. Ако се разходите до Самолета_МЯСТО или до Под ореха_МЯСТО също ще намерите по един комплект шезлонги и кашпа и още позитивни табели с послания.

Тази дейност е част от инициативата “Партньорство за красива и чиста България” на Сдружение БГ “Бъди активен”, с финансовата подкрепа на Фондация “Кока Кола”.

Местен партньор е СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра”, а дейностите в нашия град се осъществяват с подкрепата на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе