Детско полицейско управление отвори врати в община Дулово

Третокласници от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – село Черник, са новите доброволци в Детско полицейско управление в община Дулово. Преди дни официално бе даден старт на инициативата в присъствието на Джина Минкова – инспектор в Детска педагогическа стая, Севги Шефкет – младши полицейски инспектор, Юскел Хамза – директор на училището, Гюлчай Кючюк – класен ръководител, и Кадер Ахмет – експерт в отдел „Образование“. Всички деца получиха светлоотразителни жилетки, тетрадки и химикалки, осигурени от Община Дулово, която ги зарадва и с вкусна почерпка.

През следващите две години бъдещите полицаи ще се обучават по теми, свързани с безопасността на движението по пътищата, хулиганството, вредата от употребата на наркотици и тютюневи изделия, оказване на първа долекарска помощ и др., както и ще имат практически занятия по детска полицейска лична защита. С помощта на полицаи и експерти от други области ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за работа в екип, уважение и толерантност към другите.

Националната програма Детско полицейско управление е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе