Футболът като възможност за здравословен начин на живот, програма по проекта в Силистра

Силистра е една от избраните 8 в страната общини за реализацията на проекта „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“, който е по линия на БФС програма“ „Хеттрик“ на УЕФА през 2020 г. Основната цел е подпомагане на социалната интеграция и адаптация на деца и младежи със специални образователни потребности чрез създаване на условия и възможности за тяхното включване в спортни занимания по футбол. Идеята е свързана с подобряване на техния здравословен начин на живот, физическа и психическа пригодност.

Обучителен семинар по темата бе проведен в ОУ „Отец Паисий“ Силистра като участие взеха учители, спортни експерти, представители на местните футболни клубове и др. Като координаторна проект Стоян Денев от БФС представи тенденциите в развитието на футбола за всички възрасти и групи от населението, като възможна превенция за съвременните зависимости сред младите хора у нас и по света.

С интерес участниците се включиха в дискусията на тема „Футболът като възможност за здравословен начин на живот”.

Провеждането на футболни здравословни фестивали ще е третата фаза на проекта „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“. В Община Силистра ще се проведе на спортната площадка на Спортно училище в гр. Силситра на 16 октомври 2020 година. Спортните специалисти, които във Фаза 2 на проекта преминаха теоретичното обучение, ще покажат на практика прилагането на игрови подход при обучението на деца и младежи със СОП.

Този подход в обучението по футбол предоставя възможности за надграждане на физическото развитие и специфичната подготвеност на участниците в заниманията.

Футболът като възможност за здравословен начин на живот, програма по проекта в СилистраСилистра е една от избраните 8…

Публикувахте от Jordan Georgiev в Петък, 9 октомври 2020 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе