На 8 сигнала за пожари и опасности са реагирали силистренските огнеборци

От пожарната служба в област Силистра информират за регистрираните пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 25-28.09.2020 г.

Късо съединение причинило пожар в селскостопанска постройка в село Шуменци на 26 септември около 16:35 часа. Изгорели около 30 кв. м от покрива на постройката, преди екип на РСПБЗН-Тутракан да потуши пожара. Спасена е къщата на стопаните.

Мълния подпалила покрива на навес в село Калугерене на 26 септември около 23:45 часа. Пожарът унищожил около 70 кв.м покрив и 150 бали фураж. Екип на Противопожарен участък – Главиница потушил огъня, преди да обхване две къщи в съседство.

Четири пожара в сухи треви и стърнища са загасили противопожарни екипи в Силистренска област в периода 25-28 септември. Няма материални щети. Произшествията са станали в районите на село Правда, село Кайнарджа, село Средище и село Белица, където е спасена гора.

Сигнал за теч на гориво от преобърнат ТИР в близост до разклона за село Бабук е получен на 25 септември около 14:00 часа. Екип на РСПБЗН-Силистра е източил част от горивото, изтичащо поради пробив на един от резервоарите на товарния автомобил.

Огнеборци са спасили гълъб, заплел крака си в клоните на дърво в Дунавския парк в Силистра. Птицата е достигната и освободена със сглобна стълба след сигнал, получен на 26 септември около 17:00 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе