Тутракан отбеляза своя празник с редица събития

На 21 септември 2020 година град Тутракан отбелязва 80-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към страната и освобождението на Тутракан по силата на Крайовската спогодба.

Честит празник, Тутракан!

По случай 80 годишнината от подписването на Крайовския договор в Дунавския парк-Тутракан се провете мобилна изложба.

Проведено бе и тържествено заседание на местния Общински съвет в Обредния дом в града.

 

На празника на Тутракан ще присъства Президентът на България

Областният управител на област Силистра Ивелин Статев също участва в тържествените събития, организирани от местните власти в община Тутракан на 21 септември – празник на града, свързан с освобождението му от румънска окупация в първите десетилетия на миналия век.
По повод годишнината от Крайовския договор – 80 години от подписването му, бе открита паметна плоча в чест на добруджанците мъченици от периода 1913-1940 г., която стана част от мини комплекса, посветен на темата, изграден през 2006 г. От името на Областна администрация Силистра бе поднесен венец заедно с други държавни и общински организации, както и от гости от Софи, Русе, Разград, Каварна, Главиница, Алфатар и др. За празничния ден в програмата на общината има още обявена за края на деня тържествена заря проверка и концерт на Национален ансамбъл „Българе“.
В навечерието на празника на града Исторически музей Тутракан издаде юбилеен вестник за Крайовския договор, както и аранжира в Дунавския парк 20 табла в мобилна изложба с материали, посветени на значението на спогодбите в договора.

Президентът Румен Радев ще присъства на събитията, предвидени за тази вечер.

В 20.00 ч. в сградата на Община Тутракан Румен Радев ще има среща с ръководството на местната власт.

В 20.30 часа в парк „Христо Ботев“ президентът ще приеме почетния строй на представителните части на Военноморските сили, след което ще наблюдава тържествена заря-проверка по случай 80-та годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към Отечеството и освобождението на Тутракан.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе