Митнически служители на ГКПП Дунав мост – Русе задържаха 2700 спортни облекла и 246 парфюма

Митнически служители задържаха 2700 спортни облекла и 246 парфюма при две проверки, извършени на ГКПП Дунав мост – Русе в рамките на четири дни.

Около 06:50 часа на 16.09.2020г. на изход от страната е спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция за Румъния. В багажа на един от пътниците в 8 кашона са открити 196 тестер – парфюми на световно известни марки (Thierry Mugler, Paco Rabanne, Yves Saint Lauren, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Terre d’Hermes, Jean Paul Gautier, Giorgio Armani, Tom Ford, Cristian Dior, Chanel, Aventis). Освен тях мъжът пренасял и 440 текстилни изделия, сред които спортни екипи, блузи с дълъг ръкав и суитчъри от марките Philipp Plein, Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Lacoste. При проверката на автобуса са открити и 15 колета с общо 2260 чорапи, шапки и детски ризи с надписи Adidas, Nike, US Polo Assn и NY. Те били транспортирани от шофьора на автобуса. Всички текстилни изделия и парфюми са задържани на основание чл. 229, ал. 1 от Закона за митниците. На водача и пътника са съставени актове за административни нарушения.

При друга проверка, извършена около 12:00 часа на 12.09.2020 на ГКПП Дунав мост – Русе, митническите служители спират автобус, пътуващ отново от Турция за Румъния. Един от пътниците предоставя за проверка 12 кашона. В тях митническите служители намират 50 тестер – парфюми Dolce&Gabana и 40 чифта спортни обувки от същата марка. Установено е, че пътникът ги е пренесъл през граница без знанието и разрешението на митническите органи, поради което са задържани. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение.  Предстои да се установи дали стоките са оригинални, за което ще бъдат сезирани представители на съответните марки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе