Поздравления на областния управител на област Силистра по случай празника на града

В първия ден на новата седмица областният управител на област Силистра Ивелин Статев отправя поздравления до обществеността на Силистра по повод празника на града – 14 септември, до православните християни от Доростолска епархия – за големия християнски празник Кръстовден, както и до служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във връзка с професионалния им празник.

Честит празник, Силистра!

ДО
ОБЩЕСТВЕНОСТТА НА ГРАД СИЛИСТРА

Уважаеми госпожи и господа, всички ние – жителите на нашия древен град, живеещ от векове в свой собствен ритъм край вечния Дунав – една от реките с начало от райския извор, на 14 септември отбелязваме празника на Силистра.

Навръх Кръстовден вписваме съхранени във времето ритуали от православното християнство, тържествени церемонии на властовите институции, както и площадни забавления, за да съпреживеем за пореден път големия празник, завещан ни от нашите предци.

Честит Празник на град Силистра! Честит Кръстовден на християните от Доростолска епархия!

 

ДO
ПРАВОСЛАВНАТА ОБЩНОСТ В ГРАД СИЛИСТРА И
НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДОРОСТОЛСКА ЕПАРХИЯ НАЧЕЛО С МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ

Ваше Високопреосвещенство, уважаеми отци и миряни, поднасям Ви с най-голямо уважение своето послание за голямото християнско тържество Кръстовден, избрано от светската власт за Празник на древния град Силистра – духовна столица на Крайдунавска Добруджа и многовековен православен център. На този ден кръстът се изнася в средата на храма за поклон от страна на вярващите, като жертвен знак на спасението и изкуплението от греха. На Кръстовден според народните вярвания денят и нощта се изравняват, и нека по този повод си спомним за победата над злото и за принадлежността към християнството.

 

 

ДО
комисар РУМЕН МЪРОВ
Районна служба ПБЗН Силистра

Уважаеми служители в едно от ведомствата, което е най-близо до хората, както всички големи професионални общности, и Вие имате своя специален ден – повод за празник и поздравления! Към всички Вас от името на силистренската общественост отправям най- сърдечна благодарност за Вашата пословична всеотдайност при изпълнение на вменените Ви по закон задължения. Нека в този ден нашата общественост си спомни за всяка Ваша навременна намеса, много често придружена от малки и по-големи геройства.

Честит празник, вписан в поредната „Седмица на пожарната безопасност“!

 

ИВЕЛИН СТАТЕВ,
областен управител на област Силистра

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе