ТИР пламна на опашката за ферибота след ГКПП в Силистра, още 4 пожара горяха в областта вчера

По информация на пожарната в област Силистра, сигнал за пожар в турски ТИР на румънска територия е получен тази сутрин в 06:30 часа. Влекачът изчаквал реда си за ферибота на паркинг малко след Граничния контролно-пропускателен пункт, когато се възпламенили превозваните в ремаркето му около 20 тона дървени въглища. След разрешение от Националния оперативен център и съгласно споразумение за извършване на пожарогасителни действия между България и Румъния, четирима огнеборци с противопожарен автомобил на РСПБЗН-Силистра са успели да овладеят и загасят пожара. След намесата им е спасен камионът и 12 тона от въглищата.

Пожар в сухи треви се прехвърлил в частен имот в село Пожарево и унищожил около 20 кв.м покривна конструкция, 30 бали фураж, дърва за огрев и друго имущество. Произшествието е станало вчера около 13:10 часа вследствие на небрежна работа с огън. Редом с огнеборци от РСПБЗН-Тутракан в гасенето на огъня са участвали и жители на селото. Спасени са съседни къщи и стопански животни.

Пожари в сухи треви в районите на Алфатар и село Главан и в царевично стърнище край село Белица са потушени още през вчерашния ден от екипи на противопожарните звена в Силистренска област. Няма материални щети, спасени са къщи и овощни градини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе