Приключиха образователните игри „Моето лято без риск“ в Силистра

Успешно приключиха oбразователните игри на открито под мотото „Моето лято без риск“. Те се проведоха в периода от 10 август до 28 август 2020 г. в Дунавската градина и Младежки дом, гр. Силистра.

За всеки един от дните бяха предвидени различни по вид занимателни дейности с превантивен характер: тестване със симулационни алкоочила; игри за тренинг на паметта и вниманието на младежите; подреждане на пъзели „ТИ избираш“, „Наркотиците НЕ ти казват ОБИЧАМ ТЕ“, „Кажи НЕ на наркотиците, кажи ДА на живота“; изработване на накити; решаване на кръстословица, игра с позитивни послания за неупотреба на психоактивни вещества; интересни филми и дискусии; главоблъсканица; детски картички и впечатляващи книгоразделители.

Целта на екипа на ПИЦ Силистра беше да насочи вниманието на децата и младежите към безопасни и полезни за здравето дейности, както и изграждане на умения за отговорно отношение и избягване на рисково поведение.

Освен игрите с превантивен характер голям интерес сред децата предизвикаха анимационният филм „Пилето“, откъсът от „Откраднат живот“ – „Лекцията на д-р Тасев“, играта морски шах и „Приказката за магическите кристали“, засягащи темите за зависимостта от наркотични вещества, вредата от тютюнопушенето и електронния свят. Всички те са част от Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе