Мъж от Дулово и дете от Силистра са новите 2 случая с коронавирус в Силистреско

Мъж от Дулово и дете от Силистра са новите 2 случая с коронавирус в Силистреско

Според актуалната информация за област Силистра към днешна дата – 23 юли 2020 г., 6 са новорегистрираните в Единния информационен портал за коронавирус в Българлия, от които за 4 – за хора от персонала на ДГ „Иглика” в областния град, данните в публичното пространство бяха представени предварително още предния ден – на 22 юли.

На практика 2 са новите случаи в областа, за които трябва разяснения: става дума аз мъж от град Дулово, постъпил за лечение в МБАЛ Силистра, който впоследствие дава положителна проба, както и за дете от ДГ „Иглика”, чийто тест също е положителен.

Ден след направените предписания за работа в ДГ „Иглика” по повод случаите с част от персонала, родителите на записаните деца са предпочели да не ги водят в градината на 23 юли, което най-вероятно ще се случи и в петък, макар самата детска градина на практика да не е затворена.

Според д-р Теодора Начева – директор на РЗИ Силистра, като динамична се определя обстановката във връзка с коронавируса – по света, в Европа и конкретно в България – респективно в област Силистра. Това налага ден за ден да се разглежда сиутацията и да се вземат съответните решения.

За момента е актуална работата на инспекторите на РЗИ Силистра в кръга на близките на мъжа от Дулово и на детето в Силистра, за да се установи картината на тяхното състояние. До вчера Инспекцията отчиташе 6 семейни огнища и едно от тип „смесено”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе