Ултрамаратонец ще пробяга 700 км в началото на август, ще мине и през Силистра

Борис Бегъмов съобщи за Община Силистра, че на 3-ти август българският ултрамаратонец Владимир Ставрев ще стартира от видинското село Куделин (общ.Брегово) изключителното предизвикателство – да пробяга пълната дистанция от близо 700-километровия маршрут на „Дунав Ултра“.

Целта на Ставрев е да достигне крайната точка на маршрута – с.Дуранкулак в рамките до седмица, като по този начин да популяризира успешно над 110 населени места – села и градове част от поречието на река Дунав или в равнината на Добруджа.

Въпреки, че Владимир Ставрев е топ атлет и е един от най-подготвените за целта ултрамаратонци в България, неговото лично предизвикателство е много голямо, заради факта, че до момента не е изминавал толкова дълга дистанция. Допълнителна трудност е факта, че бягането ще се осъществи основно по нажежен асфалт. Екип на „Дунав Ултра“ ще следва през цялото време, за да подкрепя Влади, а в различни населени места се очаква кураж да му вдъхват местни жители и любители-бегачи. Придвижването ще може да се следи на живо с GPS предавател и мултимедия.

Очаква се Владимир Ставрев да стигне в Силистра на 6-ти август в следобедните часове, в хотел „Сердика“. Неговото посрещане е на открито и всеки може да го подкрепи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе