МБАЛ Силистра с нова апаратура за контактна термография

На 16.07.2020 г. в „МБАЛ Силистра” АД представители на фирма „Интер Бизнес 91” ЕООД София връчиха като дарение апаратурата BRASTER PRO, с която се извършва изследване за рак на гърдата по метода на контактната термография.

Дарението на апаратурата и самите изследвания е във връзка с инициативата на Сдружение „Виенски клуб”. На двадесетия юбилеен благотворителен Виенски бал, който се проведе на 15.02.2020г. бяха събрани средства за апаратура BRASTER PRO, която да бъде предоставена в лечебните заведения във Видин, Лом, Свищов, Тутракан и Силистра.

BRASTER PRO методът за ранна диагностика се основава на контактна термография с течни кристали, която е напълно безвредна технология за първоначален скрининг и се характеризира с изключителна точност, и бързина, без да причинява облъчване и болка за изследваните. Технологията позволява да бъдат откривани и наблюдавани образувания в млечната жлеза още в най-ранен стадий на развитие, с размер от едва 3 мм, а резултатите се получават в рамките на няколко минути, анализирани от изкуствен интелект.

След извършване на самото изследване термографските изображения се изпращат към телемедицински център във Варшава, Полша, където резултатът се обработва през софтуер за автоматичен анализ и с помощта на специално обучени медицински специалисти. След изследване резултатът се генерира в системата за няколко минути.

Предимства на системата BRASTER PRO са, че няма облъчване, изследването е безболезнено за пациента, лесно и бързо- отнема не повече от 15 минути, методът е подходящ за всички жени без оглед на възрастта, размера и тъканта на гърдите.

Безвредната технология позволява да се правят прегледи няколко пъти в годината, което е важна предпоставка за преодоляването на риска от развитие на заболяването, особено в случаите на генетична семейна обремененост.

Диагностициран в ранен стадий, ракът на гърдата е напълно лечимо заболяване, и затова профилактичните прегледи имат важно значение за нашето здраве!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе