Отчитане на изпълнението на инвестиционна програма на Община Силистра 2014-2020г.

Вчера, 16.07.2020год., в сградата на Общински съвет – Силистра се проведе заседание на Работната група за отчитане на изпълнението на Инвестиционната програма на Община Силистра за периода 01.01.2020 г. – 30.06.2020 г.

Работната група е сформирана със Заповед на кмета на Община Силистра за наблюдение и отчитане на изпълнението на одобрената Инвестиционната програма на Община Силистра за периода 2014-2020 г. и включва: представители на Камарата на архитектите, на строителите, на инженерите в инвестиционното проектиране, общински съветници, представители на сдружения с нестопанска цел, на институции и общински служители. Ангажиментът на Работната група е да заседава минимум два пъти годишно, да осъществява мониторинг и контрол по изпълнение на Програмата, да приема отчета за изпълнение за текущата година, както и да проследява програмите за всяка следваща година.

На заседанието освен членовете на Работната група присъстваха: д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра, д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет Силистра, г-жа Мария Недялкова – зам.- кмет „Хуманитарни дейности“, арх. Марин Неделчев – главен архитект на Община Силистра, общински съветници.

Йорданка Владимирова – ръководител на Програмата, направи презентация и представи изготвените отчети по подготовка и изпълнение на следните проекти:

  • „Основен ремонт и цялостно обновяване на основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и детска ясла „Здравец“, гр. Силистра“;
  • „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Симеон Велики“ – гр. Силистра“;
  • „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради“;
  • „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на общинска администрация – Силистра“;
  • „Изграждане на жилищна сграда за социални жилища“;
  • „Основен ремонт и цялостно обновяване на Драматичен театър „Сава Доброплодни“.

Отчетени бяха извършените дейности за първото шестмесечие на 2020 г. и предстоящите дейности по всеки един от проектите. Докладвано беше изпълнението, както на етапните цели на индикаторите включени в програмата, така и постигане на крайните цели.

Не бяха отчетени отклонения от планираните срокове за реализация на Инвестиционната програма на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе