Регионална среща във Варна „Запознай се с гражданските си права!“

Национален младежки форум е най-голямата младежка платформа в България, която обединява 45 младежки организации и е пълноправен член на Европейския младежки форум. Младежкият съвет организира Регионална среща „Запознай се с гражданските си права!“ на 10 юли (петък) от 10 ч. в алтернативното пространство ХАЛЕ 3 на „бул. Христо Ботев 3“. Младежите, които могат да се включат са от Област Варна, Шумен, Добрич, Търговище и Силистра.

Целта на срещата е да запознае младите хора с гражданските им права и да обясни възможностите да участват в процеса на вземане на решения на местно ниво. Младежите ще могат да  разберат какво е младежко овластяване и защо е важно да се борят за него. Обучителите на събитието са Тодор Тодоров и Камен Каменов. Тодор е част от екипа на The Social Teahouse, които осигуряват храната по време на събитието, пътешественик в над 17 държави и с 9 години професионален опит на три континента. Той е бил обучител и на първата регионална среща, организирана от НМФ във Велико Търното. Камен е  учител и фасилитатор от 5 години и се интересува от алтернативни форми на образование и инициативи за екологичен начин на живот. От две години организира фестивала „(не)Възможното образование“ в гр. Добрич.

Регионалната среща във Варна е единственото младежко събитие в региона, което осигурява платформа за активни млади хора и предоставя възможността гласът им да бъде чут. В срещата могат да се включат млади хора между 15 и 35 годишна възраст, независимо от това дали членуват в някоя младежка организация. Сред записалите се има участници от JCI Varna, Ай Ем Ю Пийс Глобал, СНЦ „ДУЛОСУ“, Сдружение „Приятели на света“ – гр. Силистра, Академия за активни младежи – гр. Търговище, БМЧК – гр. Добрич и др. Пътните разходи на участниците, които не живеят във Варна, ще бъдат покрити от организацията след края на събитието.

За участие в срещата, младежите трябва да попълнят регистрационна форма https://forms.gle/PgqsM71ckPJWt9LG9. Предвид създалата се ситуация и удължаването на извънредната епидемична обстановка и с цел сигурност на всички участници, по време на срещата ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки!

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе