Проведе се редовно заседание на общински съвет – Силистра за месец юни

На проведената сесия на Общински съвет – Силистра днес присъстваха общо 31 съветници. Те гласуваха общо 9 докладни записки, като една от тях бе допълнително входирана по време на заседанието от председателя на временна комисия за избор на управител на ДКЦ 1 ЕООД, г-жа Мирослава Червенкова. Тя представи подробна информация за протичането на конкурса и допуснатите до събеседване кандидати, както и техните средно аритметични оценки след всички етапи от конкурса.

В останалите докладни записки съветниците дадоха съгласието и гласуваха за:

Допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Силистра; Изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите в Община Силистра; Приемане на Общинска програма за закрила на детето 2020г.

Общински съвет – Силистра гласува одобрително за осигуряване на финансови средства за СКБ „Доростол“ за участие в състезания от календара на БФБ, както и за кандидатстване на Община Силистра с проектно предложение към фонд „Социална закрила“ .

Съветниците разрешиха предоставянето под наем на имоти – полски пътища, съгласно ЗСПЗЗ, като определиха такса в размер на 60лв., както и отдаването под наем на част от имот – публична общинска собственост, чрез провеждане на публичен търг, с тайно наддаване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе