Служители на РУ-Силистра задържаха двама по подозрение в притежаване на наркотични вещества

Служители на РУ-Силистра задържаха двама 33-годишни мъже по подозрение в притежаване на наркотични вещества и неподчинение на полицейско разпореждане.

На 24 май около 19:00 часа двамата мъже били засечени в района на село Бабук с лек автомобил „Хонда“ от патрул на пътна полиция. Заради видими нарушения на правилата за движение към водача на автомобила бил подаден знак за спиране, но вместо да се подчини, той ускорил в посока село Калипетрово. След кратко преследване двамата били задържани в района на селото. При извършен личен обиск у водача били намерени 2.7 грама канабис, а у спътника му – 2.8 грама от същата дрога.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на водача в Силистра, където били открити 1.3 грама канабис, 2 гриндера и електронна везна. В жилището на другия мъж също в областния град при претърсване били намерени засят в саксия канабис, семена от същото наркотично растение, 3 гриндера и електронна везна.

Водачът, който отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици, и неговият спътник са били задържани за срок до 24 часа. По случите са образувани досъдебни производства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе