572 са под карантина в област Силистра

В област Силистра в 14-дневна домашна карантина към 11.05.2020 г. са 572 лица, съобщават от РЗИ Силистра. Инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение над карантинираните без личен лекар и контактните на заразени с COVID-19. Хоспитализираните в МБАЛ-Силистра вече са само са четирима (за лечение в ОАИЛ остана един болен, след като с картина на остра дихателна и сърдечна недостатъчност на 10 май почина другият, настанен в отделението, а заболелите в Инфекциозно отделение са останалите трима).

През почивните дни инспектори от РЗИ са проверили 22 заведения за обществено хранене във връзка с актуалните за момента противоепидемични мерки, по изпълнението на които не са установени нарушения, изискващи спиране дейността на заведенията.

До кметовете на 7-те общини в областта за сведение и изпълнение е изпратена Заповед № № РД-01-256/11.05.2020 г. на министъра на здравеопазването, отнасяща се до допускане на посещения в музеи, галерии, библиотеки, кина, както и за провеждане на културни събития.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе