Агенцията по заетостта предлага нови електронни и дистанционни услуги за работодателите, набиращи персонал

Агенцията по заетостта въвежда нови електронни и дистанционни процедури за по-бързо и лесно предоставяне на своите посреднически услуги за работодатели. Целта е опазване здравето на всички клиенти на институцията, както и на нейните служители, чрез използването на комуникационни канали, съобразени с мерките за ограничаване на масовите събирания и преки групови контакти.

Успоредно с това бюрата по труда продължават да съдействат на работодателите да възобновят или да продължат да развиват дейността си. Процедурите се допълват с нови възможности за осъществяване на трудовото посредничество на Агенцията по заетостта в съответствие с актуалната епидемична обстановка и действащите мерки за защита здравето на населението.

Разработените нови и усъвършенстваните процеси са за подбор, насочване на подходящи търсещи работа лица и получаване на обратна връзка/информация за резултата от насочването. При тях комуникацията с работодателите се осъществява чрез електронни и дистанционни канали като системите за електронен обмен на съобщения /СЕОС/ и сигурно електронно връчване /ССЕВ/, електронни услуги, телефон, поща, както и по електронен път, при стриктно спазване на изискванията за защита на личните данни.

За настоящите условия на ограничени присъствени контакти, Агенцията по заетостта напомня, че подаването на заявка-спецификация за свободните позиции може да се извърши чрез новата електронна услуга за работодатели на Единния портал за електронни услуги на Държавна агенция „Електронно управление” /ДА ЕУ/ или по електронен път чрез „Е-трудова борса” на сайта на Агенцията. Работодателите могат да подадат зявката си и по дистанционен път чрез телефон или лицензиран пощенски оператор.

На търсещите нов персонал фирми се предлагат и начини за неприсъствено извършване на подбор и насочване на подходящи кандидати за работа на свободните им позиции.

Агенцията по заетостта приканва работодателите да се възползват от тези нови и разширени комуникационни канали, тъй като все още са преустановени груповите форми за провеждане на срещи между работодатели и безработни, в т.ч. трудови борси, дни на работодателя, групови интервюта, подбори и други, доскоро организирани и реализирани от бюрата по труда.

Конкретни стъпки и варианти за изпълнението на всяка от тях са посочени в публикуваната в рубрика „Предлагащи работа” на сайта на Агенцията по заетостта информация за посредничество на бюрата по труда за подбор и наемане на работа в условията на мерки за защита здравето на населението или тук.

Информация за конкретния обхват и начин за прилагане на посредническите услуги за работодатели по електронен и дистанционен път може да се получи и от всички бюра по труда в страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе