Посещението на местата за отдих извън града са със свободен достъп

Позволява се посещението на природни паркове, национални паркове и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на община Силистра. Това става възможно след промяна в заповед на кмета д-р Юлиян Найденов ЗК№ 675/01.05.2020г. Новият документ е във връзка с издадена заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев № РД-01-248/01.05.2020 г.

Разходките в местностите: крепостта „Меджиди табия“, „Орехов кулак“, „Чатал чешма“, паметника на“Иван Стайков и други обособени места с паркова среда да се осъществяват по пътеките, алеите при изпълнение на мерките за противоепидемична защита. При спазване на дистанция от 2,5 метра от членовете на друго семейство или лице, движението да се осъществява плътно вдясно на алеята/ пътеката, да се избягва докосването на повърхности – паметници, дървета, кошчета, пейки, както и сядането в тревните площи или на пейки, да не се допуска събиране на деца и възрастни от различни семейства в групи.

Silistra News призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе