Обмисля се дали учениците да се върнат на училище през май

Връщането на учениците в клас, дори само тези от 7-и и 12-и клас, за няколко седмици преди края на учебната година, се възприема като доста проблемно и от здравословна, и от организационна гледна точка според учители, директори, синдикати и родители.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че учениците от 7-и и 12-клас е важно да завършат физически училище, защото после трябва да кандидатстват. Затова поиска до 10 май образователният министър да му представи варианти как точно да се случи това. Обявяването на идеята в насипно състояние, без никаква яснота за колко време евентуално младежите ще трябва да се върнат в класните стаи, нито при каква организация ще стане това, хвърли в смут всички в системата. Социалните мрежи се наводниха от гневни коментари на учители и родители, според които отварянето на школата е не просто неразумно, ами глупаво и опасно.

Вероятно затова от МОН излязоха със специално съобщение, че към момента „няма решение за връщане на ученици в училище„. „Министерството започва срещи със синдикати, директори, учители, родители, за да се вземе решение както за завършването на годината, така и начина на провеждане на изпитите. Необходими са още около две седмици и в зависимост от епидемиологичната обстановка ще бъдат обявени конкретни дати за изпитите и приключване на годината. До 10 май ще бъде обявен материалът, върху който ще бъдат изпитите на база проучване в училищата. Няма да се включва материал, който не е преподаван поради обективни причини, породени от ситуацията„, се казва в съобщението.

SIlistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе