София остава блокирана, няма да се излиза и влиза в града

През последното денонощие се наблюдава масово пътуване на хората извън областните центрове. Това напускане на градовете води до неясни последици. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг в Министерски съвет тази вечер.

Генерал Мутафчийски заяви още, че от последното прессъобщение с данни към 17 часа днес до момента има около 40 нови случая на заразени от COVID-19 у нас.

Поради това от 00:00 часа на 17 април се затварят изходите на София и се налага невъзможност за напускането й. Премиерът прие доводите на щаба и разпореди за издаване на заповед от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Заповедта влиза в сила тази нощ и важи до второ нареждане за всички пътни превозни средства. Заповедта дава изключение на:

  • товарния превоз, които обаче преминават с документи;
  • автомобили със специален режим на движение;
  • автомобили, които превозват граждани с нужда от лечение, като се посочва лечебното заведение, към което отива лицето да се лекува;
  • автомобили, които превозват медицински лица, отиващи да работят в лечебно заведение;
  • аварийни автомобили на електроразпределителните и ВиК дружества и на дружества, занимаващи се с интернет и телевизионно разпространение на програми;
  • автомобили, превозващи работници до работни места, като шофьорът посочва името на предприятието, към което работят и телефон на управител/директор/ръководител. Ако даден работник пътува с личното си превозно средство, също се посочва име на предприятието и телефон, като за тях ще важи график на влизане/излизане от града – от 06:00-08:00 часа сутринта и обратно 18:00-20:00 ч. вечерта.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе