Онлайн чукане с яйца – иновативно решение на едно младо българско семейство

Младо семейство реши да даде възможност на повече хора да спазят традицията за чукане с яйца на Великден въпреки карантината. Те са създали приложение, което позволява да играеш онлайн от телефона или компютъра вкъщи.

„Чук-Пук“ е онлайн приложение, чрез което боядисваш едно яйце, каниш приятел, близък или родина, за да се чукнете с яйцата и да разберете чие яйце е по-здраво, почти като на обичайния Великден.

„Приложението е много просто. Постарахме се да опростим възможно най-много начина на използване, тъй като бихме искали хората във всяка една възраст и от всяко едно поколение да могат да го използват. Единственото условие е да има акаунт във Facebook“, разказва Илияна Мочева, мениджър на дигитален бизнес по професия.

Битката трае точно толкова, колкото и в реално време – не повече от няколко секунди. Сега младото семейство – Илияна и Симеон, чакат одобрение от “Google Play”, за да може приложението да е достъпно до платформата Android. По план трябва преди Великден всичко това вече да е факт и да даде шанс на милиони разделени семейства и приятели да спазят традицията.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе