Полицията ще се грижи за реда и спазването на въведените противоепидемични мерки по време на Великденските празници

В ОДМВР-Силистра е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и защитата на населението,  както и за осъществяване на контрол по спазването на въведените противоепидемични мерки по време на Великденските празници.

Със своя заповед областният директор старши комисар Юлиян Караславов е възложил на началниците на районни управления да предприемат съответните действия за осигуряване на полицейско присъствие на обществените места около храмовете по време на църковните богослужения в условията на усложнената епидемиологична обстановка. Ще се следи за спазване на необходимата дистанция между гражданите, носенето на предпазни маски и недопускане струпването на хора на едно място.

Осъществени са контакти с органите на местната власт по места с оглед предприемане на съвместни действия по опазване на реда и безопасността в населените места.

На изградените контролно-пропускателни пунктове стриктно ще се прилагат и спазват наложените ограничения относно целта на пътуванията. Преминаването на хора и автомобили без доказана основателна причина и неотложност на пътуването няма да се допуска.

Полицейски екипи ще осъществяват засилен контрол на уязвимите места и ще следят за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

Призоваваме гражданите да изпълняват стриктно разпоредените със заповеди на министъра на здравеопазването изисквания в условията на извънредното положение – спазване на физическа дистанция, носене на маски и недопускане струпването на голям брой хора на обществени места. За подобни нарушения от началото на месец април до момента на територията на област Силистра са съставени 61 акта по чл.209а от Закона за здравето.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе