Силистренската библиотека ще организира онлайн Маратон на четенето

dav

Вече петнадесет поредни години библиотеките в цялата страна организират събития, посветени на една прекрасна инициатива – Маратон на четенето. Той стартира по традиция на 2 април – Международния ден на детската книга и продължава до 23 април – Международен ден на книгата и авторското право. Идеята на маратона е в един и същи ден, хора от различна възраст и професия, да прочетат на глас страници от свое любимо литературно произведение.

През изминалите години Регионална библиотека – Силистра, заедно с читателите, осъществи много и разнообразни инициативи, посветени на този празник на четенето и книгите. Четенето заедно бе в различна среда – училища, детски градини, Дунавския парк, книжарници, домове за възрастни хора и други обществени места.

Тази година, поради извънредната ситуация, Регионална библиотека – Силистра ще отбележи Маратона на четенето с инициативи, които ще се проведат онлайн в дигитална среда. Ще се организират онлайн срещи с автори, ще се четат различни литературни творби, ще се организират литературни игри.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе