Нови мерки на общинския пазар в Силистра

На територията на Община Силистра продължават предприетите дейности за спазване на извънредните мерки по повод разпространението на коронавируса,  съобщават от РЗИ Силистра. Конкретно във връзка с изпълнението на заповедта на M3 от 6.04.2020 г., където са описани всички задължителни мерки за функциониране на фермерските пазари, като се отчете конкретната специфика като расположение, капацитет и брой на участващи производители, директорът на ОП „Пазари“ Силистра издаде свои заповеди.
Става дума за регламентиране два пъти на ден дезинфекция на всички работни места (пазарни маси). Посочена е необходимостта от носене на предпазни средства от страна на всички продавачи и от задължителна лична дезинфекция. Предстои да бъдат формирани два потока на вход — изход за гражданите на територията на пазара, като се изпълзват подходящите за целта алеи. Работещите пзарни маси са на отстояние една маса, т.е. над 2 метра. С цел регламентиране на разстоянието между продавача и клиента ще бъде маркирано изчакване място, отбелязано с блажна боя върху алеята. В условия на извънредно положение и при спазване на предписанията на здравните органи община Силистра разшири обхвата на услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе