Учители от Дулово безвъзмездно шият маски за свои колеги от областта

В Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в Дулово започва благотворително изработка на предпазни маски за учители и за персонал от училища в област Силистра. „Маските ще са 100% памук и с ластик, като ще бъдатушити безвъзмездно от учители в направление “Облекло” в единственото по рода си учебно заведение в община Дулово“, съобщки дирексторът на гимназията Илхан Ахмед. .

В понеделник организаторите на акцията смятат да са готови с 2 000 броя, за колкото на първо време има материал. Ако бъде намерен още, инициативата ще продължи. За първата партида материалите са закупени със средства на училището.

„Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт“ е наследник на две средни професионални (2003 г. със Заповед на Министъра на образованието и науката е извършено преобразуването).

Училището разполага с два учебни корпуса, с отделна сграда за работилници и с учебен полигон. Основният учебен корпус е на два етажа със сутерен. Сградата е санирана, с подобрена физическа среда и е с информационно осигуряване.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе