Асоциацията на българските киносалони се срещнаха с министъра на културата относно превантивните мерки за коронавируса у нас

В резултат на отворено писмо на Сдружение „Асоциация на българските киносалони“ в понеделник, вчера беше проведена среща между министъра на културата г-н Боил Банов и Управителния съвет на Асоциацията.

На срещата бе обсъдена създадената ситуация и превантивните мерки, сред които и преустановяването на работата на киносалоните, приети по препоръка от Националния оперативен щаб и оформени в Заповед на Министерството на здравеопазването № РД-01-117/08.03.2020.

Тази безпрецедентна мярка в историята на кинопоказа в България е взета с цел предприемане на предохранителни мерки от най-висока степен, основаващи се на наличието на неблагоприятната комбинация от епидемия на грип тип „Б“ и регистрираните първи случаи на заразени с коронавирус. На срещата с министъра на културата Асоциацията получи уверение, че мерките могат да бъдат смекчени и да бъде възобновена нормалната културна дейност в страната, включително на киносалоните, при отминаване на опасността и при спазването на специални санитарно-хигиенни изисквания, препоръчани от Оперативния щаб. Асоциацията очаква в рамките на днешния ден тези мерки да бъдат ясно оформени и представени, като впоследствие да бъдат приложени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе