Читалището в село Черногор с изложба на ръкоделия

Снимка: НЧ „Янко Забунов – 1957“

В дните преди празника на жената 8 март, в НЧ „Янко Забунов – 1957“ в село Черногор се състоя изложба на ръкоделия. 10 дами от селото представиха плетени терлици, пошити карета, покривки стил мильо и филе, бродирани и диамантени гоблени, дантела и бродерия и изделия, приготвени за чеизи на младоженки.

Снимка: НЧ „Янко Забунов – 1957“

С организирането на тази нетипична изложба се поставя въпроса дали плетенето на терлици е отживелица, или се е запазило във времето като нещо неизменно и традиционно. Изложбата е израз на женската сръчност и любов към красивото, която вдъхновява и очарова със своя колорит и изящество.

Снимка: НЧ „Янко Забунов – 1957“

От читалището изразиха своята благодарност към участващите дами – Фатме Азис, Радка Енчева, Зюхал Чолак, Мария Иванова, Ашиме Кемалова, Атче Мехмед, Незидан Чолак, Нермин Акиф, Асие Абил и Сабрия Ахмед. Всички те получиха грамоти за участие в изложбата и скромни подаръци от организатора на събитието НЧ „Янко Забунов – 1957“.

Снимка: НЧ „Янко Забунов – 1957“

Събитието бе уважено от г-жа Гюлсевер Асанова – специалист „Култура и здравеопазване“ в Община Главиница, която сподели: „Радвам се, че организирането на изложбата предизвика такъв интерес от страна на участниците и поздравявам всички творци от нежния пол с приближаващия женски празник Осми март, и нека да творят все така красиви неща, които да ни радват.“

В дните преди празника на жената 8 март, в НЧ „Янко Забунов – 1957“, една изложба грейна с толкова много изящни…

Posted by С.Черногор Общ.Главиница on Thursday, February 18, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе