Болницата в Силистра ще се сдобие с ЯМР от последно поколение

МБАЛ Силистра“ АД съобщи поредната добра новина, която ще е от огромна полза за цялото население.

След три години упорита работа по един от най-важните приоритети за Ръководството на лечебното заведение приключи всичко необходимо за стартиране на изграждането на помещението и монтажа на последно поколение Ядрено-магнитен резонанс. Усилията по осъществяване на начинанието стартираха още през 2022 г., като през 2023 г. дойде и първия транш от необходимата сума в размер на 50% от стойността, а юли месец тази година бяха издействани и вторите 50 %.

През септември месец бяха осигурени и средствата за цялостен ремонт и подготовка на сградата, където ще се намира и апарата с прилежащите му помещения. Съответно ремонтните дейности се очаква да стартират до броени дни и апаратът да бъде пуснат в експлоатация около пролетта на 2025 г. Модерната апаратура ще работи с помощта на едни от най-добрите специалисти в това направление в страната и ще бъде в полза на всички пациенти, които имат нужда от подобно високо-технологично изследване в рамките на град Силистра.

Предвижда се дейността да бъде финансирана от НЗОК, а за неосигурените пациенти ще има стойност конкурентна на тази в страната, така че да бъде достъпна за всеки нуждаещ се. Проектът е финансиран с капиталови средства в значителен размер от Министерството на здравеопазването и е резултат от сериозни усилия и методичен и упорит труд.

„Благодарим на всички допринесли за реализирането му както досега така и в следващите месеци до окончателното му пускане в работен режим. С този успех „МБАЛ Силистра“АД прави поредната стъпка към сериозната модернизация, която претърпява през последните години и ще бъде още по-привлекателно място не само за диагностика и лечение на пациентите ни, но и за още нови кадри, които да осигурят бъдещето на здравеопазването в областта.“, споделят от лечебното заведение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе