1048 моторни превозни средства са проверени в рамките на полицейска операция „Focus on the Road”

Няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия на територията на област Силистра през изминалата седмица от 07 до 13 октомври. Реализирани са 4 катастрофи, три от които с материални щети, а при четвъртата леко е пострадал 17-годишен правоспособен водач на мотоциклет след сблъсък с лек автомобил в района на Силистра.

Данните изнесе началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Силистра главен инспектор Радостин Върбанов. Той съобщи още, че през отчетния период са установени 690 нарушения на правилата за движение по пътищата. Съставени са 22 акта и са наложени 75 глоби по фиш. Издадени са 595 електронни фиша и са заснети 591 клипа за превишена скорост. През периода са установени 4 случая на шофиране след употреба на алкохол, два от които  над 1.2 промила. След употреба на наркотици са шофирали двама, а един водач е отказал да бъди тестван. Установените неправоспособни водачи са трима. Образувани са 1 бързо и 3 досъдебни производства за управление на МПС под въздействие на алкохол или дрога.

По линия на полицейската операция „Focus on the Road” на ROADPOL са извършени проверки на 1048 моторни превозни средства, съобщи главен инспектор Върбанов. Акцията се проведе от 07 до 13 октомври и имаше за цел да ограничи влиянието на разсейване при водачите по време на движение. Проверките обхванаха и използването на предпазни колани, защитни каски и обезопасителни системи за превозване на деца в автомобилите.

За установени нарушения с актове са санкционирани петима водачи, използвали мобилен телефон по време на движение, и други 27, шофирали без предпазен колан. Акт е съставен и за един установен случай на превозване на дете без обезопасителна система. Глоби по фиш са наложени на 15 пътници, неизползвали предпазни колани в автомобилите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе