Десети кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа”

На 5 октомври  в село Сребърна за десети път са се събрали майстори на старите добруджански гозби. Площада пред НЧ “Възраждане-1940” отново събира гости от близо и далеч, за да се насладят на вкусни гозби, да се забавляват с народни песни и танци.

Събитието откри кметът на село Сребърна г-н Георги Иванов. Приветствия към всички участници и гости отправиха председателят на Общински съвет – Силистра г-н Димитър Трендафилов и зам.-кметът “Хуманитарни дейности” г-н Стилиян Стойчев. Те благодариха на домакините от читалище “Възраждане-1940” за отличната организация и пожелаха на всички присъстващи приятни емоции от този пъстър празник.

Фестивалът е организиран от Община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане – 1940”. Кулинарното събитие се провежда под патронажа на кмета на община Силистра г-н Александър Сабанов и е включено в културната програма на Община Силистра.

В атрактивното събитие тази година участват читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи, индивидуални участници, както и гости от Чуканеще, Ръмъния. Майсторите на стари гозби, както и най-атрактивните щандове ще бъдат оценени от жури, което ще отличи най-добрите с грамоти и предметни награди. Ястията се класират в категориите супи, основни ястия, десерти и вина.

За настроението на празника неизменно допринася фолклорната програма, на която се наслаждават всички присъстващи.

Десети кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа” Днес в село Сребърна за десети път са се събрали майстори на старите…

Posted by Община Силистра on Saturday, October 5, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе