Деца от Детска градина „Радост“ и полицейски служители в съвместна акция по безопасност на движението в Силистра

Дни след началото на новата учебна година и в рамките на полицейската акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ деца от Детска градина „Радост“ и полицейски служители от РУ-Силистра проведоха съвместна акция по безопасност на движението.

С помощта на учителките си децата са изработили флайери във формата на есенни листа с послания за пътна безопасност. С призив да ги пазят на пътя те ги раздадоха на водачите и пътниците от преминаващите автомобили. Безопасността им по време на акцията бе гарантирана от полицейски служители, които контролираха движението и спираха колите. Преди началото полицейски инспектор Габриел Господинов се увери, че малчуганите добре познават правилата за движение. Заедно с него си припомниха как трябва да се пресича уличното платно пеша или с велосипед, какво означават цветовете на светофара и какви са изискванията за безопасност при пътуване в автомобил.

Акцията премина под наслов  „Пази ме, и аз ще се пазя!“ и успя да прикове вниманието както на водачите на моторните превозни средства, така и на пешеходците в района на детското заведение.

Усилията на ръководството на ДГ „Радост“ и на полицейските служители за повишаване на знанията и уменията на децата за безрисково поведение на пътя ще продължат под формата на занятия по пътна безопасност, които предстоят през следващия месец във всички възрастови групи.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе