Поетесата Милена Гунчева посети Силистра

Поетесата Милена Гюрова-Гунчева Milena Guncheva гостува за втори път в силистренската библиотека, като първото й гостуване беше отново през месец септември, преди три години.
Г-жа Галина Раева – директор на библиотеката, представи авторката, нейното поетично творчество и най-новата й книга „Среща в сърцето”. Литературата е светът, в който Милена Гюрова-Гунчева се чувства завършена и свободна. Поезията ѝ е емоционална, откровена, светла и позитивна. Стиховете й имат своя специфична форма, ритмична стъпка, поетична стилистика и образност. Михаил Гаврилов ги описва като „ удоволствие от играта с ритъма и музиката на словото, от експеримента със звука, цвета, мириса и смеха, с философията на простите неща и радостта от незначителното за другите.” Райна Константинова споделя, че „поетесата изказва чувствата си философски осмислено, разбираемо и достъпно.”

ВИЗИТКА

Милена Гюрова-Гунчева е родена и е живяла дълги години в Добруджа. Магистър по управление на човешките ресурси. От около 20 години живее в София. Работила е като преподавател, обучител по медиация, експерт и началник отдел „Административно обслужване“, председател на Центъра за спогодби и медиация – Софийски районен съд (2014-2016) и др. Омъжена, майка на три прекрасни деца. Споделя, че семейството е смисълът на живота й.

Автор на пет книги – „Танц в жарта“(2005), „Обичам те“(2011), „Феникс“(2014) и „Рисувам те, Утре!“ (2021) и „Среща в сърцето” (2024).

ПОЕТЕСАТА МИЛЕНА ГУНЧЕВА В СИЛИСТРАПоетесата Милена Гюрова-Гунчева Milena Guncheva гостува за втори път в…

Posted by Регионална библиотека "Партений Павлович" on Friday, September 13, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе