Силистра отбеляза своя празник

Празничната програма в град Силистра на 14-ти септември 2024 г. започна в Катедрален храм „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел” с Божествена Архиерейска Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков в съслужение с градското духовенство.

На тържественото заседание на Общински съвет Силистра по повод празника на града Кръстовден с отличието “Почетен гражданин на град Силистра” бе удостоен проф. д-р Явор Енчев.
Предложението за отличаване на проф. Енчев е от инициативен комитет от НЧ “Родолюбие-2006” село Айдемир.

Кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов връчи на проф. Енчев почетен плакет и значка, както и картина на художника Сава Савов. Проф. Енчев отправи благодарности към общинските съветници и председателя г-н Димитър Трендафилов за оказаната чест. Специални поздравления към него поднесе и председателят на НЧ “Родолюбие-2006” г-н Стоян Орманджиев. Той отбеляза приноса на проф. Енчев и семейството му за развиването на новооткритата читалищна библиотека.

С отличието “Студент на годината” бе отличена Грета Александрова. Тя е студентка във Филиал Силистра на РУ “Ангел Кънчев”, специалност “Педагогика на обучението по физика и информатика”. Г-ца Александрова благодари за признанието, както на общинските съветници, така и на своите преподаватели във филиала с директор доц. Румяна Лебедова.

Почетен гражданин на град Силистра 2024 и Студент на годинатаНа тържественото заседание на Общински съвет Силистра по…

Posted by Община Силистра on Saturday, September 14, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе