Около 120 участници в регатата ТИД достигнаха на 23 август до Тутракан

ТИД (Tour International Danubien) е най-дългата, най-старата и най-голямата международна туристическа гребна регата в света.
Около 120 участници в регатата достигнаха на 23 август до Тутракан. Представители на Община Тутракан със съдействието на Исторически музей ги посрещнаха на брега на река Дунав в местността „Лодкостоянката” с вкусна рибена чорба и мамалига.

Регатата събра и тази година под своя флаг водни туристи-любители не само от страните, които членуват в ТИД – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, България и Румъния, но и любители на водните спортове от целия свят.
Началото на ТИД е поставено през 1956 г. България се включва регатата през 1964. Целият маршрут от изворите на река Дунав в Инголщат (Германия) до Делтата на реката край Сулина, в Черно море е 2456 км и водните туристи с различни лодки – канута, каяци, ръчно изработени лодки, в рамките на 75 дни преминават целия маршрут.

България е домакин на последния етап от Ново Село до Силистра. Силистра е официално последната спирка. Заради войната в Украйна, румънския преход е съкратен и не достига до Сулина от съображения за сигурност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе