Водещ актьор напуска силистренската сцена

След 15 години блестяща творческа кариера на сцената на Драматично-кукления театър в Силистра, работата си в града приключва познатият на всички зрители, обичанията от всички деца Бати Стенли – Станислав Георгиев, съобщиха от Храма на Мелпомена.

От 2009 г. до настоящия момент Стенли има изиграни над 3000 представления в повече от 60 постановки за деца и възрастни, почти целия репертоар на театъра.

Преди 15 години талантливият актьор бе сред шестте млади актьори, попълнили трупата на силистренския театър. Колегите му не издържаха дълго и скоро намериха поприще в други театри, но Стенли остана. До средата на този месеца, когато приключва творческия сезон на силистренската сцена.

Целият екип на театъра му пожелава да продължи да изкачва стълбичката на професионалното си развитие на големи и международни сцени! На добър час, Стенли!
Припомням една публикация от сайта „Паралел 44“ от ноември 2009 г.

Шефът на театъра в Силистра представи на кмета новите актьори, драматург и зам.-директор

Директорът на Драматичен театър „Сава Доброплодни“ в Силистра Борислав Ненков представи на кмета Иво Андонов новите актьори, които през този сезон ще играят на добруджанска сцена. Заедно с тях Ненков представи също така новия драматург на културната институция – Николина Делева, както и своя заместник – Мина Симеонова. Тя е добре позната на силистренци, тъй като животът й е свързан с театъра в града.

В неформална обстановка Андонов попита младите актьори как се чувстват на новото работно място и какви са им първите впечатления от Силистра. Наред с това той се поинтересува от Борислав Ненков дали всички социално-битови проблеми на новите актьори са разрешени и пое ангажимент, ако има такива, да помогне в тяхното разрешаване. Иво Андонов не скри пред младите артисти, че също е син на театрали, а Борислав Ненков припомни, че родителите на кмета са сред емблематичните имена за силистренския театър, които ще останат в неговата история със своите блестящи роли, изиграни на сцената на театъра.

Новите попълнения през този творчески сезон в Силистра са Ирена Чернева, Татяна Куртева, Петко Петков, Мони Илиева и Станислав Георгиев. Всички те имат висше театрално образование и са ученици на проф. Надежда Сейкова във Варненския свободен университет и на доц. Иван Налбантов в Пловдивския университет. Младите артисти споделиха очарованието си от дунавския град и надеждите, че ще допаднат със своята игра на силистренската театрална публика. Според Борислав Ненков за последните 10-15 години това е първото солидно подмладяване и обновяване на актьорската трупа и допълни, че има готовност през пролетта да привлече още млади артисти.

Андонов и Ненков ще се срещнат в идните дни с представители на местния бизнес, като на серията от срещи те ще помолят местните бизнесмени, въпреки кризата, да подпомогнат финансово силистренския театър. Борислав Ненков отново припомни, че на 24 ноември предстои премиерата на “Женско царство” от Ст. Л. Костов, в която ще играят всички нови млади актьори. Кметът Андонов пък заяви, че е хубаво повече да не се пращат покани с безплатни билети за всяка премиера. „Считам, че е редно и логично да си купя билет от касата, като по този начин ще подпомогна нашия театър“, обясни градоначалникът.

Водещ актьор напуска силистренската сценаСлед 15 години блестяща творческа кариера на сцената на Драматично-кукления…

Posted by Алексей Минев on Thursday, July 4, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе