В Драматичния театър се състоя официалното откриване на ХVI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

На 28 юни в Драматичния театър се състоя официалното откриване на ХVI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки, организирано от Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието, гр. Силистра и Езикова гимназия „Пейо Яворов“, гр. Силистра. Темата на състезанието за учебната 2023/2024 година е „Природните науки и медицината“.

Организаторите съобщиха, че състезателната част ще се проведе в рамките на 29.06.2024 г. и 30.06.2024 г., в две от залите към STEM центъра на училището домакин – Езикова гимназия „Пейо Яворов“, гр. Силистра.

Г-н Димитър Трендафилов – председател на Общински съвет – Силистра, г-н Стилиян Стойчев – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ и г-жа Галина Даскалова – началник отдел „Образование, култура и спорт“ поздравиха участниците и им пожелаха късмет в надпреварата и успешна професионална реализация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе