Тържество, по повод края на учебната година и изпращането на децата от ДГ „Патиланчо” в Тутракан

Тържество, по повод края на учебната година и изпращането на децата от група „Смехоранчета” в първи клас, се проведе в ДГ „Патиланчо” в гр. Тутракан.

Гости на празничното събитие бяха председателят на Общинския съвет Адем Адем, зам.-кметът Васил Дойнов и директорът на Дирекция „Образование, култура, спорт и младежки дейности” в Община Тутракан – Сашка Атанасова.

„Мили деца, днес завършва приключението „Детска градина” и предстои да започне още по-голямото – наречено „Училище” – се казва в Поздравителния адрес до група „Смехоранчета” от кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов. – Пожелавам ви да запазите звънкия си смях и любознателния блясък в очите, колкото можете по-дълго, за да продължите да дарявате всички ни с щастие! Бъдете добри ученици, смели мечтатели и достойни хора!”

Тържеството премина в две части. В първата част, своя актьорски талант възпитаниците показаха с представянето на мюзикъла „Неизмита круша”.

Официалната част се проведе на откритата сцена в двора на детското заведение, където началото бе поставено с посрещане и предаване на знамето на детската градина.

Директорът Силвия Георгиева връчи Поздравителни адреси на Ангелина Костова и Ивелина Минчева – учителки на група „Смехоранчета” и на Рада Радева – помощник възпитател, след което бяха наградени номинираните за добро представяне в областта на музикалното изкуство, танцовото изкуство, математика, художествено слово, изобразително изкуство и спорт. Те получиха и удостоверения за завършено предучилищно образование.

На финала, момичетата и момчетата от Випуск – 2024 на ДГ „Патиланчо” преминаха по пътека от шестици и казаха „Сбогом” на детската градина.

ДОВИЖДАНЕ, ДЕТСКА ГРАДИНА!ПРИВЕТ, 1-ВИ КЛАС!Тържество, по повод края на учебната година и изпращането на децата от…

Posted by Община Тутракан on Friday, May 31, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе