ЕКОповедение от учениците на ЕГ „Пейо Яворов“ в Силистра

Добър пример от ученици на Езикова гимназия „Пейо Яворов“ – гр.Силистра. Освен жаждата за знания, учениците демонстрират и завидно ЕКОповедение, като за кратък период от време успяха да съберат над 30 чувала с пластмасови опаковки, които ползват ежедневно в училище. Грижливо смачкани, пластмасовите бутилките поеха по пътя на рециклирането. С помощта на екипа на Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, те бяха извозени до лицензиран пункт за промишлена преработка на вторични суровини.

Припомняме, че в през м. март в ЕГ стартира съвместната ни пилотна кампания „ЕКО гимназия“, чиято цел е максимално събиране на разделния отпадък – предимно пластмаса. На територията на училището са разположени кошове за събиране на пластмасови опаковки, като ежемесечно се отчитат събраните количества. Така, в края на инициативата, ще разберем колко килограма пластмасови отпадъци сме събрали и насочили към контейнерите за разделно събиране.

Мечтата на екипа на Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ е купищата пластмаса да са в заводите за рециклиране, а не в реките и деретата. За тази кауза отделяме и голяма част от времето си.

🆒 ♻️ ЯКО Е ДА СИ ЕКО! ♻️ 🆒✅ 🌍 Днешният добър пример е от нашите приятели от Езикова гимназия "Пейо Яворов" -…

Posted by СНЦ ,,Дуросторум-Дръстър-Силистра" on Tuesday, May 31, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе