Как да изберем удобен матрак и качествено легло?

Едно от най-важните неща за човека е това, да бъде добре отпочинал и да се наспива. Сънят играе ключова роля за възстановяването на енергията и за здравето, затова е важно да си осигурите пълен комфорт в спалнята. Сега може да намерите матраци цени достатъчно ниски за всеки клиент. Актуалните модели се изработват от материали, които позволяват на тялото да се отпусне и дават добра опора на гърба и кръста. Важно е навреме да подмените матрака, преди да сте започнали да изпитвате физически дискомфорт.

По какво се различават еднолицевите от двулицевите матраци?

Щом е настъпил моментът да подмените матрака във вашата спалня, е важно да вземете няколко ключови решения. На първо място потребителите избират между еднолицев и двулицев модел. Тези изделия се различават помежду си по няколко показателя. Еднолицевите са на по-достъпни цени и също така разполагат с рамка, благодарение на която веднага може да ги инсталирате на леглото. Те се изработват от качествени материали, като най-често се ползват познатите покет пружини и пенополиуретанова пяна.

Двулицевите модели са луксозен клас изделия и цената им съответно е по-висока. Характерното за тях е, че могат да се използват от всичките си страни, като се завъртат периодично и така се износват много по-бавно. Нямат подматрачна рамка, затова трябва да предвидите и нейната покупка. В направата им участват материали като мемори пяната, латексът, покет пружините и други. Какъв вариант ще предпочетете зависи от бюджета, който сте определили за покупката, както и от вида на леглото. Вижте повече тук.

По какви критерии да изберем нов матрак?

Щом искате да подмените матрака в спалнята, е от значение да отделите достатъчно внимание при избора на нов. Тези изделия се използват дълги години и е задължително да намерите модел, който е достатъчно удобен и ще ви осигури здравословен и качествен сън. От магазин Venus.bg съветват да се фокусирате върху следните детайли при избора на матрак:

  • каква да бъде неговата твърдост – всеки човек има лично предпочитание за това на колко твърда повърхност обича да спи. Специалистите казват, че твърдите матраци са подходящи, когато се спи по гръб или имате някакви болки в опорно двигателния апарат. Средно твърдите модели са подходящи за хората, които често сменят позата си на сън или спят на една страна. Меките са удобни за тези от вас, които спят по корем;
  • материалите за изработка – матракът, който ще купите, трябва да е изработен от качествени и по възможност съвременни материали. Много хора избират матраци, в чиито състав са включени покет пружините, мемори пяната и пенополиуретанът. Заедно те дават много добра опора и комфорт на тялото;
  • съобразете се с бюджета си – както вече споменахме има модели в различен ценови клас. Определете колко средства сте склонни да вложите в покупката като вземете под внимание това, че двулицевите модели са с много дълъг гаранционен период.

Разгледайте актуалните предложения в продуктовия каталог и се запознайте подробно с техните параметри.

Как лесно да изберем ново легло за спалнята?

Едни от най-харесваните модели са съвременните легла 160/190. Те са най-удобни за семейната спалня, където всеки от партньорите трябва да има достатъчно място, за да се чувства комфортно. Когато търсите ново легло 160/190, трябва първо да измерите зоната, в която смятате да го инсталирате. Хубаво е да остане достатъчно пространство за преминаване както и такова, да за да сложите нощни шкафчета. Съобразете дизайна на леглото с този на останалите мебели в стаята, така ще има достатъчно голям синхрон между тях и интериорът ще изглежда естетично.

Може да вземете легло с включен механизъм за повдигане, чрез който ще може да използвате голямата ракла в неговата основа, за да прибирате неща които не използвате постоянно. Моделите, които ще откриете в онлайн магазина са много разнообразни като стил на изработка и цена. Ето защо ви съветваме да разгледате всички варианти и да научите повече за техните характеристики преди да направите покупката.

Кои са популярните видове легла?

Едни от най-купуваните мебели днес се оказват именно леглата. Хората обзавеждат спални, детски, гостни, хотели и други места за настаняване. Ще споменем някои от най-често поръчваните видове легла:

  • спални 160/200 – тези модели могат да бъдат луксозни с тапицирана табла, класически от естествено дърво или MDF и ПДЧ плоскости. Цветовете и дизайните са разнообразни спрямо интериора, който искате да постигнете;
  • единични – класическите легла са подходящи за гостна, детска или друго място където искате да създадете удобство и комфорт. Предлагат се в различни размери с допълнителни екстри като чекмеджета за дрехи;
  • ъглови – едни от най-харесваните и удобни видове. Те оползотворяват много добре свободното пространство във всяко помещение. Винаги между двата модула има инсталирана голяма ракла, а това ги прави още по-практични.

Лесно ще поръчате нови мебели през интернет платформата и то на разумни цени. Още информация тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе