Дарен Кирилов от плувен клуб „Доростол“ подобри два национални рекорда, завоюва четири златни медала и второ място на турнир в Бургас

Дарен Кирилов подобри два национални рекорда, завоюва четири златни медала и стана втори по точковата система на FINA на десетото издание на престижния международен плувен турнир Briz – Ivan „The Roshav“ Stoychev, проведен в Бургас през уикенда.

В надпреварата, провела се в Парк Арена ОЗК град Бургас от 11-ти до 13-ти октомври 2024, взеха участие 972 състезатели от 59 клуба от България, Румъния, Молдова, Турция и Косово.

Седемнадесетгодишният русенец Дарен Кирилов, състезател на плувен клуб „Доростол“ Силистра участва в четири старта 100 и 200 метра гръб, 100 метра бътерфлай и 400 метра съчетано плуване. Във всичките си стартове той завоюва златни отличия в своята възрастова група – юноши старша възраст, а с изключение на бътерфлая, където стана втори в генералното класиране, е първи и в мъжката категория.

Поантата в представянето на Дарен бе подобряването на двата национални рекорда за старша възраст на 100 и на 200 метра гръб, като счупи този на двеста метра на олимпиеца ни Калоян Левтеров от Европейското първенство в Глазгоу през 2019 година.

Дарен Кирилов спечели и титлата за най-добър състезател в старша възраст по сбор точки на световната плувна федерация ФИНА, както и второ място в генералното класиране, за което бе удостоен с плакет на турнира и парична награда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе