Консултативна среща с представители на читалища в Община Силистра

В салона на Община Силистра бе проведена консултативна среща с представители на народните читалища от Община Силистра – председатели, секретари, служители. Тя бе по няколко повода, сред които и два актуални: Програма „Читалища“ – конкурсна сесия за проекти 2024 г. (3.10 – 5.11.) – Министерство на културата – предоставяне на финансова подкрепа по програмата, утвърдена със заповед от 25.09.2024 г. на министъра на културата.
Обща сума в размер на 2 500 000 /два милиона и петстотин хиляди/ лева за финансиране на проектите по конкурсната сесия за 2024 г. Размер на финансовата подкрепа за един проект – до 50 000 (петдесет хиляди) лева. Одобрените проекти се финансират 100% авансово в размера на одобреното от Министерството на културата финансиране. Програмата не изисква съфинансиране от страна на кандидатите. Срок за изпълнение на проекта – 1 септември 2025 година. Срок на изпълнение на програмата до 01 октомври 2025 година.
Както и сесия „Живи човешки съкровища“. Срещата премина с участието на заместник-кмета Стилиян Стойчев , чийто ресор са хуманитарните дейности, и на специалисти от отдел „Образование, култура и спорт“ – експерти и финансисти. Сред участниците бе Маргарита Любомирова – председател на НЧ „Доростол“ и на Областната структура на Съюза на народните читалища, както и етнологът д-р Йордан Касабов.
Автор: Йордан Георгиев, Фейсбук

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе