10 дни допълнително имат учениците от Силистра за участие в безплатно обучение по програмиране

С 10 дни се удължава крайният срок за кандидатстване за школата по програмиране  “Уеб програмиране” за ученици от 5 до 7 клас. Обучението е безплатно за учениците и се организира за поредна година в Силистра от „Училищна Телерик Академия– най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици в България.

Школата по „Уеб програмиране“ запознава учениците с основните концепции в уеб дизайна и уеб програмирането, докато създават красиви и интерактивни уеб страници и реализират свои идеи. Обученията са подходящи за всички желаещи, дори да нямат предварителни познания и опит в областта на технологиите. Обученията се провеждат в рамките на учебната година и са с продължителност 72 часа.

Всички желаещи да се запишат трябва да попълнят формуляр за кандидатстване на сайта на „Училищна Телерик Академия“ – www.telerikacademy.com/school до 17 октомври.

За последните пет години през школите на организацията в гр. Силистра са преминали успешно 171 ученици от 3 до 12 клас. В обратната връзка за обученията родители споделят, че школите развиват не само техническите знания на децата, но също подобряват мотивацията и желанието им за учене, насърчават ги да усвояват нови умения и да опознават свои силни страни.

Школата в гр. Силистра се реализира в в сътрудничество с ПМГ „Св. Климент Охридски“ и с подкрепата на Oбщина Силистра.

„Училищна Телерик Академия“ е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от III до XII клас. До момента организацията е обучила безплатно над 20 000 деца и младежи от 47 населени места в България през своите школи и извънкласни занимания в училища. В началото на 2024 г. организацията обедини сили с екипа на „Технократи“ и се фокусира върху разработването на образователната платформа Буки.bg, която предоставя достъп на училищата до напълно разработени авторски образователни програми с фокус върху дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успешна реализация на учениците. Програмите могат да бъдат въведени в училище като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси. През учебната 2024/2025 се очаква над 300 училища да използват програми на „Училищна Телерик Академия“ и Буки.bg.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе