49-годишен мъж, обвиняем за разпространение на кокаин през продължителен период от време, остава в ареста

Искане на Окръжна прокуратура – Силистра за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняем за разпространение на високорискови наркотични вещества през продължителен период от време беше уважено от Окръжния съд в града. След като беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, А.А. ще остане в ареста за постоянно. 49-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Противозаконната дейност на мъжа е установена след продължително разследване, реализирано от служители на ОД на МВР – Силистра под ръководството на Окръжната прокуратура. В рамките на работата по случая са събрани доказателства, че А.А. се е занимавал с разпространение на наркотични вещества през периода от края на юли 2024 година до 3 октомври 2024 година. Установени са трима души, на които обвиняемият е разпространил кокаин. Дейността си той развивал от частен имот в град Силистра, където се срещал със своите клиенти и реализирал сделките със забранени субстанции.

Съдът прие, че има обосновано предположение за извършено престъпление от общ характер от страна на А.А., както и, че съществува риск, ако той остане на свобода да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ подлежи на въззивен контрол от Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе