Училищен конкурс за изпълнение на песен на чужд език се проведе СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан

Училищен конкурс за изпълнение на песен на чужд език се проведе СУ „Йордан Йовков“ точно на 1 октомври, когато се празнува Международния ден на музиката. Той бе посветен и на Европейския ден на езиците, който се отбелязва на 26 септември. Конкурсът има за цел да предостави сцена на талантите от училището, да насърчи младите изпълнители и да поощри творческите им изяви.

Събитието уважиха председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, Фатме Османова-Атанасова – ст.експерт по майчин и чужд език в РУО-Силистра, Сашка Атанасова – директор на Дирекция „ОКСМД” в Община Тутракан, Доротея Бальовска – директор на ОЦИД-Тутракан, Тодорка Ангелова – секретар на МКБППМН, директорът на ЦНСТ Ерчин Осман и Сезен Поси – член Обществен съвет.

Съгласно предварително обявения регламент, в конкурса участваха ученици от II до XII клас в две направления – индивидуални изпълнители и вокални формации.

Водещите Надя Лазарова и Никола Николаев – Ана Мария Атанасова и Берг Осман емоционално – на български и английски език, представяха участниците и избраните от тях песни. А песните освен, че бяха на различни езици – английски, немски, турски, руски, италиански и български, младите изпълнители бяха избрали популярни хитове на световни имена в поп музиката и джаза – Мадона, Риана, Луис Армстронг, Албано и Ромина Пауър, Алла Пугачова, Еминем, Тото Котуньо, Елена Папаризу, Били Айлиш и др.

„Поздравявам всички за смелостта да организирате такова мероприятие – каза в поздравлението си на финала Фатме Османова-Атанасова, ст.експерт по майчин и чужд език в РУО-Силистра. – Изключително съм изненадана от поканата на това събитие. Рядко ми се случва да ме канят на нещо, което аз не съм организирала. Затова се възхищавам на екипа, който е сътворил това представяне. Това е истински спектакъл – хубави деца, талантливи и артистични деца, няма по-голяма радост от това.”

Статуетки и грамоти бяха връчени на победителите.

Инициаторът за провеждането на този интересен конкурс – зам.-директорът на средното училище Анелия Калдарева, поздравявайки всички информира, че до края на учебната година ще бъде подготвен нов спектакъл. Тя покани учениците да се включват не само във формите на училището, но и в различните състави и формати в ОЦИД, където новата творческа година ще бъде открита на 9 октомври.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе