Каква е функцията на дренажа около къщата?

Характерно за имотите, които се намират извън големите населени места е това, че трябва собствениците сами да се погрижат за инфраструктурата. Това включване само изграждането на външна канализация и монтирането на септична яма, но и предпазването на основите на сградата от излишната влага и подпочвена вода. Специализираните фирми могат да ви предложат направата на дренаж около къща, чрез който ще я обитавате много по-комфортно и безопасно. Той представлява система от PVC тръби, чиято цел е да отведат излишната влага и вода далеч от имота.

Знаем ли за какво е нужен дренажът около къщата?

Този вид отводнителни съоръжения са много важни особено за имотите, които се намират на отдалечени места. Около тях е много по-вероятно да преминават подземни реки, да се събира вода и влага от дъждовете, което е предпоставка за компрометиране на основите. Както знаете водата е една от най-силните стихии, тя има пагубно въздействие върху всеки един материал. Ако къщата няма дренаж, съществува опасност помещенията да станат много по-влажни и с времето да се появят мухъл и плесен. Те са вредни за човешкото здраве и ще направят жилището некомфортно и неприятно за живеене.

Целта на системата, която трябва да бъде изградена професионално, е да отведе излишната влага и вода далеч от имота ви така, че той да бъде безопасен. Наличието на повече влага в почвата около къщата, ще попречи да ползвате градината си по предназначение, което също може да бъде сериозен проблем. Важно е да потърсите специалисти, които могат да направят професионален оглед и да определят кой вид дренаж е най-подходящ във вашия случай.

Как протича монтирането на дренажната система?

Съвременните отводнителни методи са няколко варианта и е добре да ги познавате, за да сте наясно какво точно предлагат. За повърхностния дренаж се изкопават плитки канали, които трябва да отведат водата надалеч. Този метод е по-евтин, но не толкова ефективен. Специалистите препоръчват по-често подземния, както и френския дренаж. Те са по-надеждни за защита на основите на сградата от излишната влага и вода. Тръбите се разполагат на дълбоко и помагат да се намали натиска върху основите на сградата. От Izkopniuslugi.com ще ви дадат малко информация за монтирането на дренажа:

  • около сградата се изкопава отводнителен канал – в него ще бъдат разположени специални PVC тръби, които да премахнат излишните вода и влага;
  • тръбите се монтират по-дълбоко от основната плоча – използва се геотекстил, а те се разполагат под определен наклон, за да функционират правилно;
  • трябва да се засипят с гранулиран дренажен слой – добре е той да бъде между 15 и 20 см. дебелина;
  • монтират се и шахти в ъглите – те са много важни, защото служат като контролен показател за това, дали системата функционира правилно.

Благодарение на добре инсталирания дренаж ще защитите двора и къщата от постъпващите вода и влага и ще ги направите много по-приятни и комфортни за обитаване. Вижте повече тук.

По какви критерии да изберем фирма за реализиране на проекта?

Подобна важна отводнителна система няма как да бъде поверена на некомпетентни хора, затова отделете време да потърсите специализирана фирма. Съществуват достатъчно компании в София, които предлагат различни изкопни услуги, включително и изграждане на дренаж около къща. Насочете се към фирма, която вече има добра репутация и достатъчно доволни клиенти. След като се запознаете с нейната дейност от интернет страницата, е добре да уговорите оглед на място, за да получите и лична ценова оферта.

Стойността на целия проект зависи много от мястото, характеристиките на почвата и това какви строително монтажни дейности ще се извършат по инсталиране на отводнителната система. Не пестете средства, защото това е много важно за запазване целостта на вашия имот и комфортното му обитаване. Добрите фирми използват само висококачествени материали, а това обикновено е гаранция за удовлетвореност на клиента.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе