Кметът на Тутракан взе участие в национална среща на тема „Географски неуравновесеното медицинско обслужване – проблеми и прогнози“

За 23-ти път в Курорта „Албена“ започна Национална среща – форум на Фондация МОСТ с председател Юлия Пискулийска, който е на медицински теми и е с участието на лекари, учени от академичната общност, фармацевти, здравни медиатори. Също така на представители на медии от София и цялата страна, включително от Силистра и Тутракан, както на пациентски организации и на бизнеса в сферата на здравната система. Форумът се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и в него за пръв път се включи министър на здравеопазването в лицето на сегашния – д-р Галя Кондева. Тя поздрави с рождения ден проф. д-р Ивайло Търнев – неизменен участник в срещата от близо 20 години.

Кметът на ОбщинаТутракан д-р Димитър Стефанов участва в XXIII-та Национална среща „Географски неуравновесеното медицинско обслужване – проблеми и прогнози“ организирана от фондация МОСТ – Медии Общество СемействоТрадиции.

„Профилактиката на социалнозначимите заболявания в малките населени места – ситуацията в Тутракан“ бе темата, по която д-р Стефанов говори пред участниците – лекари, представители на медицинската наука и журналисти от национални и регионални медии.

Кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов: "Помагайте на общинските болници – те са социално значими здравни…

Posted by Jordan Georgiev on Saturday, September 28, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе